Campagne / Concept / design / Pr

Hands Off my (Paas)VarkensHaas

Hands Off

Hands Off wil de lekkerste chocolade maken waar de aarde niet van smelt. Hands Off is volledig vegan omdat niet-vegan chocolade na vlees en zuivel een van de grootste CO2-uitstoters is in de voedingsindustrie. Dat is shocking. Melkchocolade is dus even slecht voor de planeet als bijvoorbeeld varkensvlees. Dit wordt enerzijds veroorzaakt door de zuivel in melkchocolade en anderzijds door de ontbossing die in het tropisch regenwoud plaatsvindt waar de cacao groeit.

Een reguliere melkchocoladereep stoot 35% (!) meer CO2 uit dan een vegan chocoladereep. Een heftig feitje waar nog veel onwetendheid over bestaat.

Vanuit die gedachte lanceerden we de ‘’PaasVarkensHaas’’ een pr-activatie die het verhaal van Hands Off My Chocolate op een verrassende manier onder de aandacht brengt. We stuurden rond Pasen de VarkensHaas naar pers en influencers en werd voor consumenten aangeboden via de webshop. De VarkensHaas limited edition was binnen 1 dag uitverkocht. Een knaller van een actie met landelijke aandacht voor dit mooie merk met een belangrijke missie.

What we did
  • Concept
  • Design
  • PR
  • Campagne
1 Jun. 2023