Bloemenbureau Holland

Groenburgemeesters

ConceptPrProductieStrategie

Van grauw naar groen.

Meer groen in de wijk is iets wat we allemaal willen, maar in de praktijk lang niet door ons zelf wordt gerealiseerd. Zeker in deze digitale, individualistische tijd hebben mensen moeite om – samen met de buurt – actie te ondernemen. Kortom, men heeft een beetje hulp nodig. Van wie? Van een Groenburgemeester natuurlijk.

Elke stad en ieder dorp heeft een burgemeester. Sommige steden hebben zelfs kinderburgemeesters of nachtburgemeesters. Waarom dan geen Groenburgemeester?! Van het aandragen van nieuwe ideeën tot het daadwerkelijk vergroenen van straten: het takenpakket van een Groenburgemeester is zeer divers. Elk jaar wordt een nieuwe Groenburgemeester aangesteld.

Onze eerste groene voorman was snel gekozen: artiest Dio mocht het spits afbijten en de Orteliusstraat vergroenen. Met zijn muziek bewijst hij al dat hij mensen bij elkaar kan brengen in deze gekke tijd. Tel daar zijn liefde voor de natuur en zijn passie voor duurzaamheid bij op, en je snapt waarom hij de aangewezen persoon is om mede-Amsterdammers op te roepen om hun straten te vergroenen. Het jaar daarna volgde actrice en podcastmaakster Isa Hoes. Met haar aanstekelijke enthousiasme, grote netwerk en enorme drive de perfecte kandidaat om vergroening nog verder op de kaart te zetten. In 2023 nam Sanne Vogel het stokje over. Zij focuste zich onder andere op biodiversiteit en verbinding. Twee kernaspecten die hand in hand gaan met een groene(re) omgeving.

Het benoemen van een Groenburgemeester was een schot in de roos en werd van pers tot aan stakeholders en in de groensector heel goed ontvangen.

What we did
  • Strategie
  • Concept
  • PR
  • Productie
30 nov. 2022