Waterschap Amstel Gooi en Vecht bedankt bewoners met dijkgedicht

Reads 29 Apr. 2021

De komende twee weken prijkt op de Ringdijk in Amsterdam-Oost een dijkgedicht. Het 500 meter lange gedicht van artiest Sef is een ode aan de Amsterdamse dijken Hiermee maakt Waterschap Amstel, Gooi en Vecht iedereen in de regio bewust van de dijken, het onderhoud ervan en de waterveiligheid.

Het onderhoud en verstevigen van onze dijken is een van de meest logische en zichtbaarste kerntaken van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. En dat wordt mogelijk gemaakt doordat iedere inwoner van waterschap Amstel, Gooi en Vecht waterschapsbelasting betaalt. ‘Met deze activatie willen we de zichtbaarheid voor onze mooie dijken vergroten en tegelijk inwoners van de regio bedanken en erop wijzen dat wij als Waterschap ons werk niet zonder hen kunnen doen’, zegt Lodewijk Bleijerveld van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Meerjarenplan

De activatie wordt afgetrapt in Amsterdam, met een dijkgedicht van Sef, de eerste dijkdichter. Komende jaren wil bureau Gardeners de bedank-activatie met Waterschap Amstel, Gooi en Vecht doorzetten in andere steden binnen de provincies waar Waterschap Amstel, Gooi en Vecht de dijken onderhoudt (Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland).

Dijk van een gedicht
Een ambtenaar in functie. Haar titel waardig.

Wie houdt een indringer tegen als het nodig is.

Door haar strenge deurbeleid kan het Oosten slapen.

En weten allebei mijn voeten goed wat droogte is.

Heldhaftig, barmhartig en vastberaden.

Bewoners, wandelaars, gasten van La Vallade.

Waakt over ons allemaal, dus wij doen alles met haar samen.

Een dijk om door een ringetje te halen.

Straat-artist Daan Wille van TeamBlazin heeft het gedicht op de dijk geplaatst met natuurvriendelijke verf waardoor het vanzelf weer verdwijnt.

Credits

Klant: Waterschap Amstel, Gooi en Vecht
Activatie: Gardeners
Dijkdichter: Sef
Street-artist: Daan Wille van TeamBlazin
Videoproductie en fotografie: Eyeforce