Stichting Het Vergeten Kind

Ze gaan nog niet naar huis

CampagnePr

Duizenden kinderen in Nederland, kunnen niet meer thuis wonen en worden na hun uit huis plaatsing steeds doorverhuisd van opvang naar opvang.

Al jaren ontwikkelen we de thema- en pr-campagne voor De Week Van Het Vergeten Kind. Een week die elk jaar aandacht vraagt voor een nieuw thema binnen de algemene problematiek van de duizenden kinderen in Nederland die opgroeien in een onveilige thuis situatie. Dit jaar wilden we het steeds doorverhuizen van uit huis geplaatste kinderen stoppen en op de politieke agenda krijgen.
Want deze kwetsbare kinderen hebben juist een liefdevolle vaste plek nodig om goed te kunnen herstellen van hun trauma’s.

Elk jaar wordt de themacampagne ondersteund door de nog altijd levendige outdoor awareness-campagne die we helemaal in het begin van onze samenwerking met Stichting Het Vergeten Kind ontwikkelden en sindsdien elk jaar opnieuw aangejaagd wordt. Namelijk de verspreiding van het Hartenhuis: dé verbindende factor in de vorm van één krachtig en positief symbool dat staat voor een veilig, stabiel en liefdevol thuis voor ieder kind in Nederland. Een geel huisje met een roze hart erin – gemaakt van 72 post-its; het plakpapiertje dat iedereen in de wereld gebruikt om iets niet te vergeten. Met het Hartenhuis gaven en geven we nog steeds ieder jaar iedereen in Nederland iets in handen waarmee ze eenvoudig kunnen laten zien, dat ze de stichting steunen en verspreidden ze meteen de boodschap van de stichting: dat ieder kind een liefdevol thuis verdient.

What we did
  • Strategie
  • Concept
  • Campagne
  • Pr
  • Activatie
4 jun. 2020
“ Met de campagne en de petitie wil de stichting ervoor zorgen dat de problematiek kenbaar wordt gemaakt en kwetsbare kinderen echt worden gehoord. Met z’n allen staan we sterker om ervoor te zorgen dat beleidsmakers en zorgprofessionals dit onderwerp met voorrang oppakken en overgaan tot concrete acties die tot echte veranderingen leiden.”
— Daphne Schreuders hoofd Campagnes & Events Het Vergeten Kind