KLABU

KLABU X Kamp Seedorf

ActivatieConceptPrProductie

Klabu geeft vluchtelingen een gezicht op Wereldvluchtelingendag.

Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 110 miljoen mensen op de vlucht. Dit aantal is groots en overweldigend, maar gaat nog altijd over mensen met dromen, zoals jij en ik. KLABU helpt deze nieuwkomers met de kracht van sport. Door nauw samen te werken met vluchtelingen en lokale gemeenschappen over de hele wereld, bouwt KLABU hun eigen clubhuizen die een startpunt zijn voor sport, spel, ondernemerschap, goede gezondheid en onderwijs. Hiermee ondersteunt KLABU vluchtelingen die op weg zijn naar een betere en veilige toekomst.

KLABU heeft een humane benadering en wilde daarom op deze Wereldvluchtelingendag aandacht vragen voor de mensen die vluchtelingen zijn, met hun talenten en potentie. Samen ontwikkelden we het idee om vluchtelingen te laten vereeuwigen door Kamp Seedorf. Een anoniem kunstenaarscollectief dat net als KLABU een sterke link heeft met sport en bovendien bekendstaat om de vereeuwiging van (sport)helden. 

In een serie van vijf murals zien we Yaman, Emile, Ahmed, Mo, Atia en Hares uit Syrië, Burundi, Egypte, Guinea, Bangladesh en Myanmar. Elke mural staat symbool een van KLABU’s vijf clubhuizen in vluchtelingenkampen in Ter Apel, Cox’s Bazar (Bangladesh), Kalobeyei (Kenia) en Lesbos (Griekenland), en in KLABU’s thuisbasis in Amsterdam. De inspirerende verhalen van alle personen werden verteld via socials en pers.

14 nov. 2023